Menu

Pije me oksid etileni dhe supë me alergjen të padeklaruar

Ministria e Shëndetësisë lëshoi ​​njoftimin paraprak të tërheqjes së një grupi të pijeve Biococco nën markën Stammibene, për shkak të pranisë së oksidit të etilenit (ETO). Produkti në fjalë shitet në pako prej 500 ml me numrin e lotit L: 210319 dhe para datës (Tmc) 19/03/2022.

Pija bimore u prodhua nga Abafoods Srl, në provincën e Rovigo.

Si masë paraprake rekomandohet të mos e konsumoni produktin e treguar dhe ta ktheni atë në pikën e blerjes. Duhet të theksohet se tërheqja vlen vetëm për lotet dhe afatet përkatëse të listuara më sipër. Produkte dhe marka të tjera nuk preken.

Carrefour, nga ana tjetër raportoi tërheqjen paraprake të disa supave, Dialbrodo Gusto Ricco për shkak të pranisë së mundshme të kikirikut, si një substancë alergjike, e padeklaruar në etiketë. Produkti në fjalë shitet në pako prej 250 gramësh që i përkasin loteve 020094, 020136, 020169, 020191, 020248, 020268, 020318, 020325, 020352, 021119 dhe 021140, me Tmc 03/2023, 04/2023, 05/ 2023, 06/2023, 08/2023, 10/2023, 11/2023, 03/2024 2 04/2024.

Supa është prodhuar në provincën e Padovës. Si një masë paraprake, personave alergjikë ndaj kikirikëve u rekomandohet të mos e konsumojnë produktin me numrat e lotit të raportuar dhe t’i dorëzojnë ato në pikën e blerjes.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed