Menu

Plastikë në ëmbëlsira dhe salmonelë në vezë

Kompania Melegatti 1894 kujtoi si masë paraprake tërheqjen e ëmbëlsirës “Il Pandoro” për praninë e trupave të huaj, si plastikë të fortë. Ëmbëlsirat në fjalë shiten në pako 750 gram me numër 210917 dhe para datës 30.04.2022.

Grupi i tërhequr i “Il Pandoro”  u prodhua nga Melegatti 1894 Spa, në provincën e Veronës. Si masë paraprake, kompania rekomandon të mos konsumohet “Il Pandoro” me numrin e grupit të raportuar dhe të kthehet në pikën e blerjes. Ministria e Shëndetësisë raportoi gjithashtu tërheqjen nga prodhuesi të dy tufave të bishtit të kalit organik nën markën Bioplanta “për shkak të zbulimit të gjurmëve të Salmonelës”. Produkti i prekur shitet në pako 1 kg dhe 100 gram me numra loti TH2001EQ dhe TH2101EQ dhe Tmc 12/2023.

Ministria e Shëndetësisë ka publikuar edhe njoftimet për tërheqje nga prodhuesi të vezëve të freskëta të kategorisë A, nën markën Gino nga Allevamento Falco për “rrezik serioz për shëndetin e konsumatorëve për shkak të pranisë së Salmonella enteritidis”. Paketimet me 6 dhe 30 vezë preken me data skadence 21.11.2021, 23.11.2021, 24.11.2021, 28.11.2021 dhe 29.11.2021 dhe 01.12.2021, 05/12/2021, 07/12/2021, 08/12/2021 dhe 10/12/2021.

Vezët e tërhequra u prodhuan në provincën e Caserta-s (shenjat e identifikimit IT 061003 dhe IT T8B20CE). Si masë paraprake rekomandohet mos konsumimi i vezëve me datat e treguara të skadencës dhe kthimi i tyre në pikën e shitjes ku janë blerë. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed