Menu

Procedura për aplikimet e aditivëve të ushqimit

EFSA vlerëson sigurinë dhe efikasitetin e aditivëve, produkteve ose substancave të përdorura në ushqimin e kafshëve, përpara se ato të autorizohen për përdorim në BE. Komisioni Evropian vendos nëse do të autorizojë ose jo aplikimin e aditivëve të ushqimit pas vlerësimit të EFSA.

Procedura për aplikimet e aditivëve të ushqimit kërkon paraqitjen e:

Një aplikimi në Komisionin Evropian

Një dosje teknike për EFSA-n (vetëm format elektronik)

Tre mostra reference të aditivit të ushqimit për Laboratorin e Referencës së Bashkimit Evropian

(EFSA)

Qendra

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed