Menu

Pse duhet të shmangni ushqimet e trajtuara me pesticide

Nëse shmangim frutat dhe perimet që nuk janë të stinës dhe janë të trajtuara me pesticide, jemi një hap para drejt një jete më të shëndetshme. Blerja e ushqimeve organike është një terren i lëkundur sepse sot nuk kemi produkte që janë 100% organike.

Shkencëtarët suedezë kanë vërtetuar se insektet, fungicidet dhe rregullatorët e rritjes së bimëve mund të grumbullohen në trupin e fëmijëve dhe të rriturve.

Megjithatë, nëse nuk konsumojmë ushqim të kontaminuar me pesticide për vetëm dy javë, niveli i këtyre toksinave në trupin tonë bie në zero.

Pse duhet të shmangni ushqimet e trajtuara me pesticide:

Shëndeti i trurit: Dokumentet e vitit 2008 thonë se një numër pesticidesh konsiderohen neurotoksikë që mund të ndikojnë në trurin e gjitarëve dhe njerëzve. Hulumtimet kanë treguar se ekziston një lidhje e fortë midis ekspozimit ndaj pesticideve dhe sëmundjes së Parkinsonit, një çrregullim kronik dhe progresiv i lëvizjes.

Rreziku i kancerit: Në vitin 2015, Agjencia Ndërkombëtare për Kërkimin e Kancerit informoi publikun se glyphosate, pesticidi më i përdorur në botë.

Një raport i vitit 2011 zbuloi se glyphosate është midis 60% dhe 100% e shkaktarit të ndotjes së ajrit. Në Evropë, mbi 40% e ujërave nëntokësore janë pozitive për glyphosate dhe gjermanët e gjetën këtë pesticid në urinën e njeriut. Glyphosate është gjetur në gjakun e njeriut dhe madje edhe në qumështin e gjirit.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed