Menu

Siguria dhe efikasiteti i një aditivi ushqimor në ushqimin e kafshëve

Pas një kërkese nga Komisioni Evropian, Panelit për Aditivët dhe Produktet ose Substancat e përdorura në Ushqimin e Kafshëve (FEEDAP) iu kërkua të jepte një opinion shkencor mbi vlerësimin e (Bacillus velezensis DSM 15544) si një aditiv zooteknik për lopët.  Paneli mbi aditivët dhe produktet ose substancat e përdorura në ushqimin e kafshëve (FEEDAP) ofron këshilla shkencore mbi sigurinë dhe efikasitetin e aditivëve dhe produkteve ose substancave të përdorura në ushqimin e kafshëve. Paneli vlerëson sigurinë dhe efikasitetin e tyre për speciet e synuara, përdoruesit, konsumatorin e produkteve me origjinë shtazore dhe mjedisin. Ai gjithashtu shikon efikasitetin e produkteve/substancave biologjike dhe kimike të destinuara për përdorim të qëllimshëm në ushqimin e kafshëve.

Anëtarët e Panelit të FEEDAP janë shkencëtarë nga e gjithë Evropa me ekspertizë në:

Ushqimin e kafshëve/fiziologjia/prodhimi i kafshëve, duke përfshirë proceset e tretjes, teknikat e të ushqyerit, formulimin e ushqimit, kërkesat për lëndë ushqyese dhe tolerancën.

Toksikologjia – toksiciteti subkronik dhe kronik (studime të përsëritura të dozave), gjenotoksiciteti, kancerogjeniteti dhe toksikologjia profesionale

Mikrobiologjia, rezistenca antimikrobike – (vlerësimi i aditivëve të bazuar në mikroorganizma)

Vlerësimi i rrezikut mjedisor – ndikimi i përdorimit të aditivëve të ushqimit në mjediset tokësore dhe ujore).(EFSA)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed