Menu

Sondazhet zbulojnë konfuzion të sigurisë së mishit të pulës pas shkrirjes

Më shumë se tre të katërtat e australianëve të moshuar të anketuar mendojnë se pulat nuk janë të sigurta për konsum, kur pas shkrirjen ngrihen sërish në frigorifer. Omnipoll zbuloi se 88% e atyre mbi 65 vjeç mendonin se ishte e pasigurt krahasuar me 58 % të moshave 18-24 vjeç.

Këshilli i Informacionit për Sigurinë e Ushqimit publikoi studimin gjatë Javës Australiane të Sigurisë Ushqimore për të trajtuar idenë se është e pasigurt të ngrini përsëri pulën e shkrirë në frigorifer.

Ai u krye në nivel kombëtar në internet nga kompania kërkimore Omnipoll në shtator 2021, midis një kampioni prej 1,232 personash të moshës 18 vjeç e lart.

Sondazhi zbuloi gjithashtu se 83% e të anketuarve thanë se nuk duhet ta ngrini përsëri nëse pula ishte shkrirë jashtë frigoriferit në temperaturën e dhomës. Kjo është e pasigurt pasi bakteret e helmimit në ushqim mund të rriten në këto kushte. Në përgjithësi, 93% e atyre mbi 65 vjeç e kishin këtë të drejtë, megjithëse 67% e atyre 18-24 vjeç menduan se ishte mirë të ngrinin përsëri pulën e shkrirë.

Cathy Moir, kryetare e FSIC tha se grupi donte të rrëzonte mitet rreth sigurisë ushqimore.

“Ka qenë një mit kaq i zakonshëm ndër vite që nuk mund të ringrini mishin e pulës së papërpunuar ose mishin tjetër që janë shkrirë në mënyrë të sigurt. Minimizimi i mbetjeve ushqimore është një objektiv i rëndësishëm për të gjithë komunitetin tonë, ndaj është e rëndësishme për ne që të sqarojmë këtë fakt. Të gjithë kemi qenë në situatën kur kemi shkrirë më shumë mish pule ose mish të ngrirë sesa mund të kemi nevojë për darkë dhe më pas planet ndryshojnë. Për sa kohë që mishi i pulës së papërpunuar, ose çdo ushqim tjetër i ngrirë, është shkrirë në mënyrë të sigurt në një frigorifer me temperaturë 5 gradë C ose më poshtë është krejtësisht e sigurt ta ngrini përsëri për ta përdorur më vonë. Ajo që do të merrni është një humbje e lehtë në cilësinë e të ngrënit të pulës, prandaj përdorni sa më shpejt që të mundeni.”-tha ajo. (FoodSafety)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed