Menu

Tërhiqen nga tregu akulloret, të infektuara me listeri

Tërhiqen shumë akullore të markës Batch Ice Cream, vanilje, xhenxhefil dhe moka, pasi u gjet Listeria monocytogenes në pajisjet e përpunimit.

Kompania tha se testimi nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave zbuloi praninë e Listerisë monocytogenes.

Produktet kanë datën e prodhimit 19.01.2022 dhe datën më të mirë 19.07.2023, të vendosura në fund të filxhanit, sipas njoftimit për tërheqje.

Ka shqetësime se konsumatorët mund t’i kenë produktet në shtëpitë e tyre për shkak të jetëgjatësisë së gjatë të akullores. Konsumatorët mund të përdorin informacionin e mëposhtëm të etiketës për të përcaktuar nëse e kanë akulloren në ngrirësit e tyre të shtëpisë.

Produktet kanë numrat e mëposhtëm UPC:

Vanilje-837654968505

Xhenxhefil-83765496856

Çipi moka-83765496853

Që nga postimi i njoftimit për tërheqje, kompania tha se asnjë sëmundje nuk ishte e lidhur me produktet e tërhequra. Konsumatorët që blenë produktet e tërhequra u kërkohet t’i kthejnë ato në vendin e blerjes për një rimbursim, tha kompania.

Ata që kanë pyetje mund të telefonojnë kompaninë në 860-649-5358.

Rreth infeksioneve me Listeria

Ushqimi i kontaminuar me Listeria monocytogenes mund të mos duket apo të nuhatet si i prishur, por mund të shkaktojë infeksione serioze dhe ndonjëherë kërcënuese për jetën. Kushdo që ka ngrënë ndonjë produkt të tërhequr dhe ka shfaqur simptoma të infeksionit me Listeria duhet të kërkojë trajtim mjekësor dhe t’u tregojë mjekëve të tij për ekspozimin e mundshëm të Listerisë. (Food Safety)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed