Menu

Video/EFSA: Vlerësimi i rrezikut-përfitimit të ushqimeve ndaj ndotësve mjedisorë

Transmetimi i të tre seancave plenare të kolokiumit është i disponueshëm. Vlerësimi risk-përfitim (RBA) i ushqimit paraqet sfida të rëndësishme shkencore duke pasur parasysh nevojën për të peshuar përfitimet ushqyese dhe shëndetësore të llojeve të ushqimit kundrejt rreziqeve të mundshme shëndetësore nga rreziqet siç janë ndotësit mjedisorë të pranishëm në ushqim. EFSA fton ekspertë në këtë fushë të marrin pjesë në një kolokium shkencor mbi RBA.

Diskutimet dhe rezultatet kryesore të kolokiumit do të ndihmojnë në informimin e një përditësimi të udhëzimit të Komitetit Shkencor të EFSA-së mbi RBA, botuar në vitin 2010. Udhëzuesi do të informojë një vlerësim të gjerë të rreziqeve shëndetësore dhe përfitimeve shëndetësore të konsumit të peshkut, i pari i disa vlerësimeve të tilla të planifikuara.

Qendra Alert/Alert.al

 

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed