Menu

Tërhiqen nga tregu disa marka të karkalecave për shkak të Salmonelës. Ja cilat janë…

Ushqime të ngrira Avanti Pvt. Ltd. po tërheq nga tregu karkalecat që lidhen me një epidemi të shkaktuar nga Salmonella Weltevreden. Karkalecat paketohen nga disa marka të ndryshme si: Censea, Hannaford, Open Acres, Waterfront Bistro, Honest Catch, COS, 365 dhe Meijer.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave po heton epideminë me ndihmën e Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. FDA, së pari u bë e vetëdijshme për një problem me karkalecat e Avanti në janar të këtij viti, kur një mostër importi rezultoi pozitive për Salmonella Weltervreden. Testi ishte pjesë e programit rutinë të pajtueshmërisë së FDA për prodhimet e detit të importuara.

Në mars, një dërgesë karkalecash nga kompania u refuzua në kufi dhe u shkatërrua. Kompania importuese u shtua në listën e Alert-it të importit të FDA, që do të thotë se, agjencia mund të bllokojë produktin në kufi pa qenë e nevojshme ta inspektojë atë.

Vetëm në Prill, pacientët e infektuar nga kjo epidemi u konfirmuan përmes kontrolleve klinike. Disa pacientë u shtruan në spital. Që nga 25 qershori 2021, ka 6 izolime klinike për shkak të kontaktit më Salmonelën e mbledhur nga mostra e importit. Pacientë shtesë pritet të identifikohen, sepse mund të duhet deri në një muaj ose më shumë që infeksionet të konfirmohen dhe informacioni të arrihet tek zyrtarët federalë.

Produktet e implikuara janë të paketuara në madhësi të ndryshme dhe janë të ngrira, karkaleca të gatuara, të qëruara, të deveinuara. Karkalecat shiten me emrat e markave të Censea, Hannaford, Open Acres, Waterfront Bistro, Honest Catch, COS, 365 dhe Meijer.

Burimi: Food Safety News

Qendra ALERT / Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed