Menu

Tërhiqet nga tregu një pjesë e akulloreve Milka me Vanilje dhe Çokollatë

Autoritetet e sigurisë ushqimore irlandeze kanë njoftuar për ndalimin e tregtimit të akulloreve me vanilje Milka, të prodhuara në Poloni dhe me datë skadence në prill të vitit 2023 dhe me kod MI1096.

Një pjesë e prodhimeve të akulloreve Milka Vanilla & Chocolate Swirl po tërhiqet nga tregu për shkak të pranisë së pesticidit të paautorizuar të oksidit të etilenit në grumbullin e çamçakëzit (E410) të përdorur në prodhimin e tij. Çamçakëzi i karkalecit (E410) është një shtesë ushqimore e miratuar në BE dhe përdoret si një trashës dhe stabilizues në një gamë të gjerë të produkteve ushqimore. Oksidi i etilenit është një pesticid që nuk lejohet të përdoret në ushqimet e shitura në BE, por është miratuar për përdorim nga vendet e tjera jashtë BE -së. Megjithëse konsumi i produkteve të kontaminuara nuk paraqet një rrezik akut për shëndetin, ekziston një rrezik në rritje nëse vazhdon konsumi i oksidit të etilenit në ushqimin e kontaminuar për një periudhë të gjatë kohore. Prandaj, ekspozimi ndaj oksidit të etilenit duhet të minimizohet.

Tani për tani nuk kemi informacion nëse kjo pjesë e akulloreve Milka ndodhet e shpërndarë në tregun shqiptar, por konsumatorwt duhet të bëjnë kujdes që të shohin tabelën emërtuese si dhe të bëjnë të gjitha verifikimet e kodeve të publikuara në faqen tonë.

Burimi: Food Safety Authority of Ireland 

Qendra Alert

alert.al 

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed