Menu

Zgjidhni ushqim të sigurt, nis sezoni i dytë i fushatës së BE dhe EFSA

Cili është ndryshimi midis datës “përdoret deri” dhe “më së miri përpara” në etiketat e ushqimeve të mia? A ka rregulla të higjienës ushqimore që duhet t’i përmbahem në shtëpi për të mbajtur familjen time të sigurt? A duhet të shqetësohem për aditivët e ushqimit? Këto janë disa nga pyetjet e bëra nga konsumatorët evropianë, të cilave fushata #EUChooseSafeFood u përgjigjet në bazë të studimeve shkencore, që qëndrojnë pas sigurisë ushqimore në BE. Duke u mbështetur në një fazë të parë të suksesshme, viti i dytë i fushatës është nisur për të mbuluar një sërë temash të reja. Të ndihmosh konsumatorët që të marrin vendime të informuara për zgjedhjet e përditshme të ushqimit është ajo që ka të bëjë me fushatën #EUChooseSafeFood. Fushata në mbarë BE-në ofron informacion praktik dhe të arritshëm për konsumatorët për t’u përdorur kur blejnë dhe konsumojnë ushqim, nga ndihma për të lexuar etiketat dhe për të kuptuar aditivët, tek dhënia e këshillave për përgatitjen dhe ruajtjen e ushqimit. I nisur më 16 maj, viti i dytë i fushatës bazohet në zgjerimin e temave për të cilat konsumatorët mund të mësojnë, me shëndetin e bimëve, ushqimet e reja dhe suplementet ushqimore të shtuara rishtazi në përzierje.

Drejtori Ekzekutiv i EFSA, Bernhard Url, përshëndeti nisjen e fushatës: “Konsumatorët në BE mund të jenë plotësisht të sigurt se ushqimi që vendosin në tavolinat e tyre është i duhuri. Ata mund t’i besojnë sistemit të sigurisë ushqimore të BE-së dhe njohurive shkencore në themelin e tij, të cilat kanë ndihmuar që ushqimi ynë të jetë i sigurt për 20 vjet tani. #EUChooseSafeFood është një shembull i rëndësishëm i partneritetit tonë me autoritetet kombëtare të sigurisë ushqimore dhe bashkëpunimit tonë me organizatat e konsumatorëve, prodhuesit e ushqimit dhe shoqërinë civile.”

Duke synuar kryesisht qytetarët evropianë nga 25 deri në 45 vjeç, fushata do të shpjegojë gjithashtu rolin e EFSA-së në kontributin në legjislacionin evropian që mbron konsumatorët dhe të gjithë zinxhirin ushqimor.

Një paketë #EUChooseSafeFood që përfshin pamje vizuale, filma të shkurtër dhe postime në mediat sociale në gjuhë të ndryshme është e disponueshme në faqen e internetit të fushatës, duke e bërë të lehtë për autoritetet dhe shoqatat kombëtare përfshirjen në fushatë. (EFSA)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed