Menu

Krifca: Marrëveshje, në kuadër të iniciativës së Ballkanit të Hapur

Ministrja e Bujqësisë Frida Krifca në një status në Facebook ka publikuar vendimet e marra në mbledhjen e qeverisë, në fushën e veterinarisë, sigurisë ushqimore dhe fitosanitare.

Postimi i plotë i ministres Frida Krifca:

“Miratuam sot në mbledhjen e qeverisë, marrëveshjen e bashkëpunimit në fushën e veterinarisë, sigurisë ushqimore dhe fitosanitare, në kuadër të iniciativës së Ballkanit të Hapur për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Falë kësaj marrëveshje Shqipëria hap për herë të parë eksportin për të gjitha produktet blegtorale, duke përfshirë kafshët e gjalla si dhe mundëson:

  • Njohjen e certifikatave të veterinarisë, atyre shëndetësore dhe fitosanitare;
  • Rritjen e besueshmërisë duke respektuar mbrojtjen e territoreve nga sëmundjet e transmetueshme, në bimë dhe në kafshë;
  • Njohjen e analizave të laboratorëve të autorizuar dhe akredituar, duke eliminuar kosto të shtuara për biznesin, shkurtimin e kohës së qëndrimit në pikat kufitare dhe mos cënimin e cilësisë së produkteve për vendet përfshirëse;
  • Shkëmbim të informacioneve në kohë reale, ndërmjet autoriteteve kompetente, për të siguruar shkëmbimin e produkteve dhe mbarëvajtjen e tregtisë rajonale.

Kemi adresuar në këtë mënyrë një mori çështjesh që krijonin vështirësi e pengesa për biznesin shqiptar agroushqimor”-shkruan Krifca në Facebook.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts