Menu

7 këshilla kryesore që fëmijët tuaj të hanë shëndetshëm

Fëmijët e vegjël ndonjëherë hanë me vështirësi, duke shkaktuar shqetësim tek prindërit. Ata refuzojnë ushqime të caktuara, për shembull bazuar në ngjyrën ose llojin e aromës apo shijes, si perimet ose peshku. Në vitet e para të jetës, zhvillimi gradual i njohjes me aktin e të ushqyerit është normal dhe përfshin hapa të tillë: Si të hahet me duart tuaja, duke futur vetëm pjesë të vogla në të njëjtën kohë. Kur zakone të caktuara vazhdojnë përtej 6 viteve, situata mund të dalë jashtë kontrollit dhe të bëhet stresuese për prindërit dhe e lodhshme për fëmijët, të cilët gjithashtu mund të rrezikojnë mangësi ushqyese.

Me synimin për t’u dhënë prindërve këshilla të dobishme për të parandaluar këtë lloj sjelljeje, studiuesit në Universitetin e Australisë së Jugut u konsultuan me disa nga bazat e të dhënave kryesore ndërkombëtare të studimeve të kompanive ushqimore dhe biomjekësore, duke aplikuar kritere të rrepta shkencore. Siç ilustrohet në Gazetën Ndërkombëtare të Kërkimit Mjedisor dhe Shëndetit Publik, para së gjithash duhet bërë një dallim: Ka faktorë të brendshëm, por edhe të jashtëm, mbi të cilat mund të ndërhyni me rregulla të thjeshta dhe efektive.

Indikacionet që dolën mund të përmblidhen në këto shtatë këshilla:

Jepni një shembull të mirë: Një familje që ha së bashku ka zakone më të mira të ngrënies.

Plani i rregullt i vakteve: Ushqimet e rregullta zvogëlojnë nivelet e stresit.

Përfshini fëmijët në përgatitjen e ushqimit, familjariteti dhe ndjenja e kontrollit mund të ndihmojnë

Provoni të hani një vakt të përshtatshëm për të gjithë, ngrënia veç e veç inkurajon sjellje të vështira

Fikni televizorin: Fokusohuni në vakt, jo në ekranet e tv

Mundohuni të mbroni kohën e vaktit, duke e mbajtur atë të qetë dhe pa stres: Do të jetë një përvojë më e mirë për të gjithë.

Shmangni dhënien e shpërblimeve ose ndëshkimeve për fëmijët. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed