Menu

Cilësohet i shëndetshëm sidomos në regjimet dietike, por kthehet në rrezik për shëndetin

Marrja serioze e dietës është një hap vendimtar në menaxhimin e kancerit në çdo fazë të sëmundjes. Ajo që vendosim në trupin tonë mund të diktojë shanset tona për të mbijetuar, por udhëzimet dietike nuk janë gjithmonë koncize.

Një ushqim që është cilësuar shpesh si një ushqim me lëndë ushqyese mund të rrisë rrezikun e kancerit vdekjeprurës të prostatës deri në 70%.

Shumë studiues nuk janë të bindur nga kërkimet që mbështesin rëndësinë e kolinës dietike në parandalimin e kancerit. Në fakt, disa kanë paralajmëruar se disa dieta që theksojnë marrjen e vezëve mund të rrisin rrezikun e kancerit “agresiv” të prostatës, shkruan Express.co.uk.

Marrja e papërshtatshme e kolinës me yndyrë, një përbërës kryesor i vezëve, është shoqëruar më parë me rrezik më të lartë të sëmundjeve vdekjeprurëse.

Një studim i 47.896 burrave zbuloi se marrja e lartë e kolinës kishte “një rritje prej 70% të rrezikut të kancerit vdekjeprurës të prostatës, krahasuar me burrat që kishin konsumimin më të ulët”.

Marrja e lartë u përcaktuan 500 miligram në ditë, e cila është marrja ditore e rekomanduar për burrat. Gratë nga ana tjetër rekomandohen të marrin 424 miligram kolinë në ditë. Burime të tjera dietike të kolinës përfshijnë mishin, qumështin dhe shpendët.

Studiuesit në studim shpjeguan: “Kolina është shumë e përqendruar në qelizat e kancerit të prostatës dhe përqendrimet e kolinës në gjak janë pohuar me një rrezik në rritje të kancerit të prostatës”. Pavarësisht nga gjetjet alarmante, kolina konsiderohet “një lëndë ushqyese thelbësore”, dhe për këtë arsye rekomandohet për shëndet optimal.

Qendra Alert/Alert.al

 

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed