Menu

Dosja e “Los Blancos”, SPAK konfiskon pasuritë e Bledar Seferit dhe të ortakut italian, në listë edhe një fabrikë

SPAK i konfiskon pasuritë Bledar Seferit, i dënuar në Itali për trafik ndërkombëtar droge dhe bashkëpunëtorit të tij italian Giovanni Di Cosimo i arrestuar në Durrës rreth një vit më parë, i cili konsiderohet si një ndër personat kryesorë të trafikut të drogës në zonën e Barit. Bledar Hakorja Alias “Seferi”, është njëri nga anëtarët e grupit kriminal Shqiptar “Kompania Bello”, i cili kryente trafikun e kokainës nga vendet e Amerikës Latinë në Europë.

Ai nuk është një emër i panjohur për policinë dhe prokurorinë Shqiptare, pasi ka vepruar në Amsterdam të Holandës dhe Bari të Italisë në një celulë kriminale. Për Di Cosimo dhe Bledar Seferin nisi një proces gjyqësor i hapur, pasi në muajin shkurt 2020 prokuroria e posaçme SPAK, u kishte sekuestruar pasuritë,

Ndërkohë, Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar Tiranë, ka përfunduar verifikimet në lidhje me procedimin pasuror Nr.1/2020, në ngarkim të shtetasit Bledar Seferi (alias Hakorja), si dhe familjarëve të tij.

Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, me vendimin Nr.03 datë 07.02.2020, ka vendosur sekuestrimin e pasurive të shtetasit Bledar Seferi (alias Hakorja) dhe familjarëve të tij, pasi nga verifikimet e kryera ka rezultuar se shtetasi shqiptar Bledar Seferi (alias Hakorja), ka pasur lidhje me shtetasin Giovanni Di Cosimo dhe pjestarë të tjerë të grupit kriminal në Itali e Shqiperi dhe është i përfshirë në aktivitet kriminal të trafikimit të lëndëve narkotike në kuadër të grupit të strukturuar kriminal.

Në përfundim të procesit të hetimit pasuror u arrit në konkluzionin se lidhur me pasuritë e sekuestruara ekzistojnë të gjitha kushtet e parashikuara në nenin 24 të ligjit nr.10192, datë 03.12.2009 “Për parandalimin dhe goditjen e krimit të organizuar, trafikimit dhe korrupsionit nëpërmjet masave parandaluese kundër pasurisë”, për të vendosur konfiskimin e tyre. Në këto kushte Prokuroria e Posaçme me datë 15.06.2021, i kërkoi Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, konfiskimin e pasurive të shtetasit Bledar Seferi (alias Hakorja), si dhe familjarëve të tij, si më poshtë:

  1. Një fabrikë për prodhimin e lëndëve plastike në Shijak, Durrës. Asetet, aksionet/kuotat dhe pasuritë e subjektit “REY PLASTICA” sh.p.k. me NIPT L71325502Q, me status aktiv.
  2. Pasuria e llojit Arë+Truall me sipërfaqe 5954 m², nga kjo sipërfaqe ndërtesë 3070 m², ndodhur në Durrës. Në këtë pasuri ushtron aktivitetin subjekti “REY PLASTICA” sh.p.k.
  3. Pasuria e llojit ullishtë me sipërfaqe 6550 m², ndodhur në Tiranë.
  4. Automjet i markës “Fiat”, modeli 500, viti prodhimit 2008
  5. Automjet i markës “Land Rover”, modeli RANGE ROVER, viti prodhimit 2014;
  6. Automjet i markës “AUDI”, modeli A2, viti prodhimit 2001;
  7. Automjet i markës “Fiat”, modeli 500L, viti prodhimit 2014;
  8. Automjet i markës “Mercedes Benz”, modeli B180 CDI, viti prodhimit 2012;
  9. Llogari bankare në shumën 3.103.244 lek.
  10. Llogari bankare në shumën 21.022 euro.

Kompania e Cosimo Rey Plastica ka kaluar në pronësi të familjarëve të Seferit. Në regjistrin e bizneseve kjo kompani figuron e regjistruar në emrin e bashkëshortes së Bledar Seferit, Erjola Seferi.

alert.al/

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed