Menu

Produkti i pamiratuar, kërkohet tërheqja e vajit të kanabidiolit CBD

Vaji i kanabidiolit (CBD) është tërhequr në Irlandë pasi është prodhuar në një ndërmarrje të paregjistruar.

Vajrat Hugold CBD u tërhoqën pasi u përpunuan në një vend ku operacionet nuk ishin raportuar tek autoritetet. Gjithashtu, produktet përmbajnë CBD të koncentruar që është një ushqim i ri i paautorizuar.

Siguria e CBD-së së koncentruar dhe produkteve që e përmbajnë atë nuk janë vlerësuar dhe nuk duhet të jenë në tregun evropian, tha Autoriteti i Sigurisë Ushqimore i Irlandës (FSAI).

Duke qenë se objekti i përpunimit nuk është i regjistruar, nuk ekzistojnë procedurat bazë të sigurisë ushqimore, higjienës dhe gjurmueshmërisë.

Të gjitha datat dhe kodet e grupeve të 15 dhe 30 mililitra vaj Hugold 4% CBD, vaji Immuno CBD, vaji Femmi CBD janë prekur.

Një alarm i zgjeruar përfshin të gjitha grupet dhe datat e vajit të kërpit Deus Gold me spektër të plotë 30 mililitra, pasi vaji CBD i përdorur në prodhimin e tyre erdhi nga faqja e paregjistruar e Hugold. FSAI i këshilloi njerëzit që të mos konsumonin tufat e implikuara.

Shifrat e zbatimit

FSAI ka publikuar edhe shifra që tregojnë se 59 urdhra ekzekutimi u janë dorëzuar bizneseve për shkelje të legjislacionit të sigurisë ushqimore në vitin 2021. Kjo ishte 42 në 2020, por pasqyron rihapjen e shumë firmave ushqimore pas periudhave të gjata mbylljesh të përkohshme për shkak të kufizimeve të pandemisë COVID-19.

Në përgjithësi, 47 urdhra mbylljeje, dy urdhra përmirësimi dhe 10 urdhra ndalimi janë lëshuar nga oficerët e shëndetit mjedisor në Ekzekutivin e Shërbimit Shëndetësor (HSE), inspektorët veterinar në autoritetet vendore dhe oficerët e FSAI-t për bizneset ushqimore.

“Nuk ka absolutisht asnjë justifikim për praktikat e pakujdesshme të ushqimit në çdo kohë. Urdhrat e ekzekutimit u dërgohen bizneseve ushqimore vetëm kur është konstatuar një rrezik serioz për shëndetin e konsumatorit ose kur ka një sërë shkeljesh serioze të vazhdueshme të legjislacionit për ushqimin”, tha Pamela Byrne, shefe ekzekutive e FSAI

“Të gjitha bizneset ushqimore duhet të pranojnë se janë të detyruara ligjërisht të sigurojnë që ushqimi që prodhojnë është i sigurt për t’u ngrënë dhe se mbështesin një kulturë të fortë të sigurisë ushqimore brenda biznesit.” (FoodSafety)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed