Menu

Rezistenca antimikrobike: Cili është rreziku i përhapjes përmes transportit të kafshëve?

EFSA ka filluar punën për një vlerësim të ri që shikon rrezikun e përhapjes së baktereve rezistente ndaj antimikrobikeve gjatë transportit të kafshëve.

Vlerësimi, i cili u kërkua nga Komiteti i Parlamentit Evropian për Mjedisin, Shëndetin Publik dhe Sigurinë e Ushqimit (ENVI), do të fokusohet në rrezikun e baktereve zoonotike rezistente që përhapen midis shpendëve, derrave dhe bagëtive gjatë transportit në ferma të tjera ose në thertore.

Kur rezistenca antimikrobike (AMR) shfaqet në bakteret zoonotike, bakteret që mund të kalojnë nga kafshët te njerëzit, mund të rrezikojë trajtimin e sëmundjeve infektive te njerëzit.

Marta Hugas, shkencëtarja kryesore e EFSA, tha se rezistenca ndaj antimikrobikëve është një kërcënim urgjent për shëndetin publik dhe këshillat e bazuara në prova janë kritike për zhvillimin e politikave dhe legjislacionit për të përballuar këtë sfidë.

Ky mandat i ri, i cili fokusohet në implikimet e mundshme për shëndetin e njeriut ilustron edhe një herë konvergjencën në rritje midis shëndetit të kafshëve. (EFSA)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed