Menu

Suplementi dietik Fat Burner, reklamimi sipas IAP është mashtrues

Reklamimi i suplementit dietik Fat Burner përdor terma dhe shprehje të pasakta, për të vlerësuar një efektivitet të pamundur dobësimi. Për këtë arsye, mesazhi reklamues ” Digjni kalori me djegës të dhjamit”, i gjetur në Diva dhe Donna më 10 maj 2022, u censurua nga instituti i vetërregullimit të reklamave. Mesazhi reklamon një suplement, tabletat e të cilit paraqiten si të afta për të kontribuar në humbjen e peshës përmes frazave të tilla si: “ato ndihmojnë në djegien e yndyrës në mënyrë efektive”; “Digjni kalori me djegësin e yndyrës”; “Ju ndihmon të digjni yndyrën në mënyrë efikase dhe gjithashtu ju ndihmon të mbani një peshë të shëndetshme”.

Në fakt, mesazhi përdor terma dhe shprehje të tilla për të akredituar një efektivitet të pamundur të produktit. Premtimet e dhëna janë në vetvete të pasakta dhe iluzionare, pa një tregues të qartë të nevojës për të adoptuar një dietë me kalori të ulët dhe një mënyrë jetese në përputhje me qëllimin e humbjes së peshës, duke sugjeruar që këto rezultate janë lehtësisht të arritshme dhe të mirëmbajtura falë përdorimit të vetëm të produkti i reklamuar”. Sipas një studimi të fundit  nga Mediobanca, Italia është tregu më i madh për suplementet ushqimore në Evropë (mbi një të katërtën e totalit) dhe pritet të arrijë në 5 miliardë shitje në 2025. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed