Menu

Kujdes nga suplementi ushqimor “LibiForMe”: Një seri përmban lëndë të rrezikshme. Shitet dhe online

Ministria e Shëndetësisë në Itali ka publikuar një njoftim sigurie për praninë e substancave të ndaluara në suplementin ushqimor “LibiForMe”. Suplementi ushqimor i raportuar nga autoritetet shëndetësore shitet në pako me kapsula 2×5, me numër loti 3242 dhe datë skadence 01/2028.

Sipas raportit të Sllovenisë, më 12 qershor, përmes sistemit të alarmit të shpejtë Rasff (njoftimi 2023.3892), produkti në fjalë, pavarësisht pretendimit “100% natyral” në etiketë, përmban përbërësin aktiv 2-hidroksipropil nortadalafil. Është një analog i frenuesve të fosfodiesterazës 5 (PDE-5), një kategori barnash për trajtimin e mosfunksionimit erektil që përfshin gjithashtu sildenafil dhe tadalafil, përbërësit aktivë të Viagrës dhe Cialis, përkatësisht.

Sipas njoftimit të Rasff, produkti thuhet se shpërndahet në Holandë, por shitet edhe online nga faqet e e-commerce. Ministria e Shëndetësisë rekomandon të mos konsumohet suplementi: marrja e frenuesve PDE 5 pa mbikëqyrje mjekësore mund të ketë pasoja të rënda shëndetësore, në rast të patologjive apo ndërveprimeve me barna të tjera.

Burimi: ilfattoalimentare.it

Related Posts