Menu

Ndikimi i produkteve të pastrimit në shëndetin e fëmijëve

Sipas një studimi të “Independent” produktet e pastrimit shkaktojnë astmën tek fëmijët. Një studim thotë se fëmijët që janë të ekspozuar në shtëpi gjatë momentit të pastrimit me pajisjet e ndryshme, kanë më shumë mundësi të përfitojnë astmën apo të kenë probleme të ndryshme me frymëmarrjen.

Ekipi i Simon Fraser nga Universiteti i Kanadës tha se 2,000 fëmijë janë të prekur nga astma dhe që 35% e fëmijëve e fitojnë astmën në moshën 3-vjeçare, në krahasim me prindërit që nuk i përdorin pajisjet për pastrim në prezencë të fëmijëve.

Produktet që përmbajnë kimikate të ndryshme si spraji për pastrim, ndikojnë në dobësimin e sistemit imunitarë të fëmijës dhe shkakton inflamacione.

Gjithashtu substancat që këto produkte përmbajnë mundë të shkaktojnë baktere të ndryshme në trupin e fëmijës.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed