Menu

Përdorni kanellë, më efekive kundër dhimbjeve se Ibuprofeni

Një temë mjaft e diskutuar është nëse ilaçet apo alternativat natyrore janë më të mira, në shërimin e dhimbjeve. Njëra del të jetë e sigurt, mirëpo pse të rrezikojmë me barëra të cilat kanë efekte anësore nëse alternativat natyrore janë më të sigurta por edhe aq efektive.

Hulumtimi i ri tregon se pluhuri i kanellës është efektiv në reduktimin e simptomave të dhimbjes nga periodat (dysmenorrhea primare).

Botuar në Journal of Clinical and Diagnostic Research dhe titulluar “Efekti krahasues i kanellës dhe Ibuprofen për trajtimin e dysmenorrhea primare”, studiuesit iranianë vlerësuan efektin e 420 mg kanellës (Cinnamomum zeylanicum) dhe 400 mg ibuprofen, në tri grupe prej 38 femrash.

Si intensiteti dhe kohëzgjatja e dhimbjes u monitoruan në të gjitha grupet, me rezultatet e raportuara si më poshtë:

“Rezultati i kohëzgjatjes së dhimbjes mesatare dhe dhimbjes me Ibuprofen dhe Kanellë ishin më pak se grupi i parë. Nga 4 orë pas pirjes, nuk kishte dallime statistikisht të rëndësishme midis kanellës dhe grupit të ibuprofenit. Nga tetë orë pas ndërhyrjes, shkalla e dhimbjes mesatare në grupin e kanellës ishte dukshëm më e ulët se sa grupi i dytë.”

Ndryshe nga ibuprofen, përdorimi i kanellës për dhimbje nuk vjen me asnjë rrezik kardiotoksik. Përkundrazi, është e njohur ulë  presionin e  gjakut dhe sasinë e sheqerit në gjak, të cilat mundësojnë mbrojtje kundër sëmundjeve kardiovaskulare. (Telegrafi)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed