Menu

Mediat gjermani: Ja si funksionon qëndra e testimeve për Covid-19 në Aeroportin Allgäu, e ngritur nga Ecolog International – Foto/Video

Testimet për Coronavirus që po kryen Ecolog International në Gjermani dhe konkretisht në Aeroportin Allgäu në Memmingen, vazhdojnë të publikohen në mediat më të mëdha gjermane. Pas gazetës më të madhe “Bild”, ajo që ia parë nga afër punën e stafit të Ecolog International, është gazeta gjermane all-in.de, ndërkohë që lajme për këtë punë të madhe të gjigandit “Ecolog” shkruajnë thuajse çdo ditë mediat online dhe të printuara në Gjermani.

All-in.de njofton se, qëndra ku kryhen  testime për  Coronavirus në Aeroportin Allgäu në Memmingen (Gjermani) ka nisur të funksonojë që nga e shtuna e dates 1 gusht. 300 deri në 400 udhëtarë të kthyer nga vende te ndryshme  testohen atje çdo ditë, thotë Emir Sadiki, menaxher i Ecolog GmbH. Kompania me qendër në Düsseldorf operon me qendrën e testimeve në Aeroportin Memmingen. Aktualisht, janë shtatë persona që punojnë në këtë qender. Me synimin, që në të ardhmen, kapacitetet për testime në Aeroportin Allgäu të zgjerohen më tej, është shprehur Z.Sadiki.

Faksimile e gazetes all-in.de, qe shkruan per sipermarrjen e Ecolog dhe menyren e testimit te udhetareve per Coronavirus

Kush po testohet?

Të parët që po testohet, janë udhëtarët që kthehen nga një zonë rreziku e përcaktuar nga Instituti “Robert Koch”. “Nëse kapacitetet janë të mjaftueshme edhe pasagjerët nga vendet e tjera, gjithashtu ata mund të testohen. Për momentin, testi është akoma vullnetar”, thotë Sadiki. Sidoqoftë, shumë udhëtarë, të cilet janë në kthim nga vende të ndryshme me risk të lartë, duhet të testohen.

Kur dhe si mund ta marr rezultatin e provës?

Sipas Sadiki, testet merren dy herë në ditë dhe abalizohen në një laborator në Mynih. Testet pastaj vlerësohen atje. Rezultatet duhet të jenë të disponueshme për të testuarit, nga 24 deri në 48 orë. “Deri më tani, ajo ka funksionuar shumë mirë”, thotë Sadiki. Deri sa përgjigjet e testeve të dalin, personat në fjalë duhet të karantinohen. Udhëtarët që u është bërë testi, informohen për rezultatet e tyre të testit me e-mail dhe SMS.

Pamje nga vendi ku behen testet e pasagjereve ne Aeroportin Allgäu në Memmingen (Gjermani)

Si funksionon testi?

Menjëherë pas fluturimit, njerëzit vijnë nga aeroporti në qendrën e testimit, e cila është e vendosur në një ndërtesë të ish-Kontrollit të Zhurmave, përballë terminalit, ngjitur me parkimin e makinave P1. Atje, udhëtarët duhet të plotësojnë një pyetësor. Nga cili vend udhëtuat? Në cilin avion (numri i fluturimit? Cilin numër vendesh? Udhëtarët gjithashtu duhet të japin informacione personale. Subjektet e provës më pas marrin një barkod. Udhëtarët pastaj i japin barkodin personit që kryen provën. Para testit, një asistent shpjegon procedurën e provës. Ndihmësi më pas merr një tampon që futet në një tub. Tubi (epruvetë) pajiset me barkodin e marrë më parë. Udhëtarët nisen drejt destinacioneve të tyre, duke pritur përgjigjen e testit, i cili iu arrin brenda një afari 24 deri në 48 orë, me e-mail dhe sms.

Gjate nje testimi ne Aeroportin Allgäu

Ecolog International, është kompania ndërkombëtare e shërbimeve të integruara, pronë e familjes së filantropit Lazim Destani nga Tetova e Maqedonisë së Veriut.

Marrë nga all-in.de

Alert.al

Related Posts