Menu

Një person pretendon se ka hakeruar të dhëna sekrete nga një program i FBI-së

Një person, i cili është paraqitur si drejtor ekzekutiv i një institucioni financiar pretendon se ka arritur të ketë qasje falë një sulmi kibernetik, tek të dhënat e 80 mijë anëtarëve të InfraGard, një program i drejtuar nga FBI-ja. Programi u mundëson zyrtarëve publik dhe individëve të sektorit privat të ndajnë të dhëna sekrete mbi sigurinë kombëtare dhe kërcënimet kibernetike.

Fundjavën e kaluar, hakeri postoi në një forum online të njohur mes hakerave, ato që ai pretendon se ishin dëshmi se ai i dispononte këto të dhëna. Ai tha se kërkonte 50 mijë dollarë në këmbim të të gjitha të dhënave që dyshohet se ka në posedim.

Hakeri i tha gazetarit të pavarur të kibernetikës Brajan Krebs, i cili publikoi lajmin, se kishte arritur t’i merrte të dhënat nga programi që drejtohet nga FBI-ja.

Byroja Federale e Hetimeve nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment nga “Associated Press”

Gazetari Krebs tha se zyrtarë të FBI-së i kishin thënë atij se ishte në dijeni të një llogarie të mundshme të rreme dhe se po shqyrtonin këtë çështje.

Anëtarët e InfraGard janë drejtues biznesi, profesionistë të teknologjisë së informacionit, ushtarakë, zyrtarë shtetërore dhe lokale të zbatimit të ligjit si dhe zyrtarë qeveritarë , të gjithë të angazhuar në mbikëqyrjen e sigurisë në sektorë që lidhen me energjinë, transporti, kujdesi shëndetësor, tubacionet, reaktorët bërthamorë, industria e mbrojtjes, digat, dhe shërbimet financiare.

E themeluar në vitin 1996, InfraGard përfaqëson partneritetin më të madh publik-privat të FBI-së, ndërsa ka bashkëpunëtorë lokalë në të gjitha zyrat e saj në terren.

Në bazën e të dhënave ndodhen emrat dhe informacionet e kontaktit të dhjetëra mijëra përdoruesve të InfraGard.

Hakeri, tha se 47 mijë anëtarë të programit, ose diçka më shumë se gjysma e të gjithë atyre që përdorin këtë program, kishin adresa unike elektronike. Ai tha se marrja e të dhënave nga programi kishte qenë shumë e lehtë.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed