Menu

Oreksi dhe humori shkaktojnë furtunë në AKU, rrokadë drejtorësh brenda Drejtorisë së Përgjithshme, institucioni drejt shkatërrimit. Ja emrat që ndërrojnë karriget

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit duket se nuk gjen paqe. Megjithë ngarkesën e punës së përditshme dhe rëndësinë e misionit, ndryshimi i përvitshëm i drejtorëve, bën që secili prej tyre të vijë me idetë e tij, dëshirat e tij, bën që stafet të përballen me humore dhe orekse të ndryshme. Veç asaj, edhe me lëvizje sipas dëshirave, falë dhe faktit që ky emërimet, lëvizjet e gjithçka tjetër në AKU funksionin me Kodin e Punës.

Jeta Deda

Lajmi më i fundit që vjen në AKU ka të bëjë me një rrokadë drejtorësh brenda institucionit. Prej disa ditësh përflitej në korridoret e AKU se tre prej drejtorëve më të rëndësishëm do t’ë shkëmbehen me njëri-tjetrin, gjë që pritet të ndodhe ditën e premte ose javën e ardhshme. Por, gjasat janë të premten, pasi lëvizje që shkaktojnë dhe merzitje apo reagime ndodhin në ditën e fundit të punës dhe fundjava i ul tensionet. Megjithëse pa ndonjë motiv të fortë dhe gjë që nuk do të përmirësojë aspak performancen e këtij institucioni, Drejtoresha e Përgjithshme ka vendosur që, Drejtorin e Menaxhimit të Riskut, Z.Azbi Arapi ta emërojë Drejtor të Komunikimit të Riskut dhe Monitorimit, në vend të Z.Manush Kullolli. Ky i fundit pritet të emërohet Drejtor iu Vlerësimit të Riskut në vend të Dashmir Qelit. Drejtori i Vlerësimit do të zërë vendin e Z.Arapi, në krye të Menaxhimit të Riskut. Qeli ka kryer studimet për dhe më pas për Kontabilitet-Financë, diku mes viteve 1995-2010 dhe të të njëjtën kohë ushtronte detyra publike si Drejtor i Ndërmarrtes së Ujësjellësit në Gjirokastër.

Megjithëse në krye të menaxhimit të emërohet një person që s’ka lidhje me sigurinë ushqimore, siç ishte fatkeqësi të ishte të Vlerësimi, apo edhe disa ndryshime tjera, nuk e pengojnë aspak Drejtoreshën e Përgjithshme Jeta Deda t’a shndërrojë këtë institucion në “stan me lepuj”. Kjo, për faktin se AKU mund të jetë ndër të vetmet institucione shqiptare që u nxorr qëllimisht nga Shërbimi Civil, ndër të vetmet që funksionon pa një rregullore të brendshme, pa përshkrime pune të sakta etj. dhe ndoshta i vetmi institucion që gjeneron pará për drejtuesin madhor dhe për ata me të cilët duhet të dijë t’i ndajë.

Pak ditë më parë, Drejtoresha e Përgjithshme e AKU iu dha vërejtje me paralajmërim për largim nga puna 15 inspektorëve të Drejtorisë Rajonale Tiranë. Ndërsa “detyroi” Drejtorin e Shërbimeve të Brendshme të jeptë dorëhqjen, vetëm se ky i fundit nuk pranoi dhe nuk mund të bënte largime njerëzish nga puna apo lëvizje pa kriter, pa asnjë arsye dhe bazë ligjore. Në këto kushte pune e presioni, ai dha dorëheqjen nga detyra që e mbante që në vitin 2013.

Qendra ALERT – Alert.al

Related Posts