Menu

Përfitimet shëndetësore nga Botox-i

Fanatikët e Botox -it e pëlqejnë për vetitë e tij kundër rrudhave. Por, studiuesit besojnë se injeksionet mund të kenë një përfitim tjetër. Nuk është vetëm depresioni. Shkencëtarët gjermanë mendojnë se mund të ndihmojë edhe pacientët me çrregullim të personalitetit, të cilët shpesh vuajnë nga depresioni, shkruan DailyMail.

Botox-i funksionon duke relaksuar muskujt e fytyrës për të zbutur vijat dhe rrudhat. Studiuesit pretendojnë se të njëjtat efekte, të cilat zgjasin për tre muaj, janë përgjegjëse për çdo përfitim të shëndetit mendor. Sipas teorisë së studiuesve, parandalimi i njerëzve nga vrenjtja e fytyrës, duke ngrirë muskujt e ballit i ndalon marrësit të përjetojnë humor negativ aq intensivisht.

Ekipi në Shkollën Mjekësore të Hanoverit tha se Botox-i ‘mund të ketë një rol’ në trajtimin e sëmundjeve mendore.

Dr. Axel Wollmer, një psikiatër në Universitetin Semmelëeis dhe autor i vjetër i studimit tha se Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se numri i njerëzve që vuajnë nga depresioni është afërsisht 280 milionë. “Trajtimet e krijuara si psikoterapia ose ilaçet kundër depresionit nuk funksionojnë mjaftueshëm për rreth një të tretën e pacientëve, kështu që ekziston nevoja për të zhvilluar opsione të reja trajtimi, dhe këtu mund të kenë një rol injeksionet”-deklarojnë studiuesit. (DailyMail)

Botox ‘may banish the blues’ | Daily Mail Online

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts