Menu

Skandal ne Portin e Durresit, Policia e Doganat hapin konteineret me ushqime ne mes te kalatave. Asnje kritet per Urdherin e Perbashket te institucioneve

Nje skandal ne sigurine ushqimore dhe cenimin e standardeve ne kete fushe, po ndodh ne Portin e Durresir. Konterinet me produkte ushqimore po hapen ne kalatat e portit nga policia dhe autoritetet doganore, pa pranine e AKU dhe ne kushte teresisht te papranueshme.
Duket se kjo po ndodh ne saje te Urdherit te Perbashket te firmosur nga Drejtoret e Pergjithshem te Policise se Shtetit dhe te Doganave, “Per miratimin e rregullave per bashkepunim per kryerjen e procedurave dhe velrimeve te perbashketa te autoriteteve policore e doganore”. Por, duket se ky urdher eshre firmosur pa mendur per pasojat apo zbatimin e prorokolleve te siguslrise ushqimore. Sic duket dhe ne pamje, produktet ushqimore dhe kontroneret hapen ne kalatat e portit, duke thyer te gjitha rregullat.

Nderkohe, Autoriteti Kombetar i Ushqimit nuk ka asnje inspektor prezent, per faktin se kjo eshte nisme e Doganave dhe Policise, pa vene ne dijeni autoritetet pergjegjese te sigurise ushqimore.

IMG_1631

Qendra Alert – Alert.al

 

Related Posts