Menu

Biden: 100 dollarë për këdo që vaksinohet

Presidenti i Shteteve të Bashkuara ka kërkuar nga shtetet federale që të ofrojnë 100 dollarë për çdo të vaksinuar të ri, si një përpjekje për ti bindur ata që të injektojnë vaksinën, ndërkohë që varianti Delta po përhapet me shpejtësi.

Gjithashtu, presidenti ka vënë kritere strikte për vaksinim të punonjësve federalë amerikanë, që përbëjnë rreth 2 milionë njerëz.

Urdhri i presidentit iu kërkon punonjësve që të tregojnë prova që janë vaksinuar, apo ti nënshtrohen testeve të vazhdueshme, si dhe të mbajnë me detyrim maskën.

Sipas të dhënave zyrtare, vetëm gjysma e popullsisë amerikane është vaksinuar.

Duke folur nga Shtëpia e Bardhë, presidenti Biden u shpreh që masat e reja janë rezultat i faktit që varianti Delta është shumë herë më ngjitës si dhe pandemia mund të përkeqësohet nëse ka akoma njerëz të pavaksinuar.

‘Njerëzit po vdesin dhe do të vdesin dhe ata që nuk duhet të vdesin’, tha presidenti.

Presidenti Biden shtoi po ashtu që incentiva monetare mund të duket e pandershme për amerikanët e vaksinuar tashmë, por është vetëm në përfitimin tonë që të kemi sa më shumë njerëz të vaksinuar.

Shtetet fedarale do të përdorin paratë e Planit Amerikan të Rekuperimit në mënyrë që të financojnë incentivat për vaksinat.

Gjithashtu, presidenti tha, që qeveria federale do të rimbursonte plotërisht bizneset e vogla dhe të mesme do ti paguanin punonjësit e tyre gjatë kohës që ata do të  vaksinoheshin. Ndërkohë që punonjësit që refuzojnë të vaksinohen, nuk do të pushohen nga puna.

Burimi: BBC

alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed