Menu

Gramoz Ruçi përjashton gazetarët nga seancat e Kuvendit, ja rregullorja e re që kufizon kontaktet me deputetët

Kuvendi duket se po shkon drejt mbylljes së mundësive të gazetarëve për të marrë intervista dhe për të pasur kontakte direkte me deputetët, sidomos në ambjentet e Kryesisë, godinës ku dhe zhvillohen mbledhjet e komisioneve parlamentare.

Në Rregulloren e re, të firmosur nga kryetari Gramoz Ruçi, vendosen kufizime të forta për gazetarët. Ata vërtetë do të lejohen të hyna në ambjentet e Kryesisë, por nuk mundet të zhvillojnë profesionin e tyre si më parë, kur kishin më tepër hapësira për kontakte. Gazetarët do të mund të qendrojnë vetëm në zyrën e shtypit të caktuar nga Kuvendi dhe askund tjetër.

Pjesë nga Rregullorja e re e Kuvendit

Ky është neni përkatës që tregon ku duhet të qendrojnë gazetarët.

Neni 12

Akomodimi

Personat e akredituar pranë Kuvendit të Shqipërisë akomodohen në dy godinat e parlamentit, në mjediset e caktuara për ta si me poshtë:

  1. Te Kryesia e Kuvendit në Neës Room/ Salla e Gazetarëve , qe ndodhet në katin e

pare te godinës,

  1. Te ambjenti i caktuar për gazetarët te Salla e Seancave Plenare

Në këtë Rregullore, thuhet se edhe intervistat me deputetët duhet të programohen më parë. Një formë që u heq gazetarëve mundësinë për të marrë reagime ndaj ngjarjeve që mund të ndodhin gjatë ditës.

alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed