Menu

Qendra ALERT, është një Organizate Jofitimprurëse, e themeluar me vendim të Gjykatës Tiranë dhe që ka si veprimtari të saj, mbrojten e konsumatorit

Qendra ALERT, është një Organizate Jofitimprurëse, e themeluar me vendim të Gjykatës Tiranë dhe që ka si veprimtari të saj, mbrojten e konsumatorit, të drejtat e tij; ndërgjegjësimin e konsumatorit, në lidhje me sigurinë ushqimore dhe gjithçkatjetër që konsiderohet konsum, informimin e tij për të drejtat qëi cënohen, për rreziqet e mundshme; etj.

Qendra ALERT është njohur së fundmi me ndryshimet që kërkohet të bëhen në “Ligjin për Ushqimin” në Republikën e Shqipërisë, që në gjykimin tonë, në disa raste nuk i shërbejnë as konsumatorit dhe as biznesit, i cili, nëse rëndohet, do të jetë i prirur të abuzojë dhe që ky abuzim do të bjerë po mbi konsumatorin.

Për këto arsye, na lejoni të shprehim opinionin tonë për këtë draft.

Duam ta fillojmë me atë që për mendimin tonë është më shqetësuesja në raport me sigurinë ushqimore dhe që shkatërron një institucion të tërë, për të cilin është investuar shumë, si nga BE, ashtu edhe nga shteti shqiptar.

Në nenin 8, sipas draftligjit në fjalë thuhet: Në fund të nenit 61 shtohet pika 10, me këtë përmbajtje:

“Marrëdhëniet e punësimit të punonjësve dhe inspektorëve të institucionit përgjegjës për kontrollin zyrtar të ushqimit dhe ushqimit për kafshë rregullohen sipas dispozitave të parashikuara në Kodin e Punës”.

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed