Menu

Shpërthimi i E. colit në mostrat e miellit, dyshohet se është marrë gjatë korrjes së grurit

Nestlé po kërkon të rifillojë funksionimin në një fabrikë që ishte në qendër të një shpërthimi të E. coli në Francë, në fillim të këtij viti. Miratimi nga autoritetet franceze është ende në pritje, por nëse jepet miratimi, uzina Caudry do të rifillojë në nëntor.

Gjithsej 56 raste të E. colit dhe 2 vdekje u lidhën me picat e markës Buitoni Fraîch’Up. Shumica janë shkaktuar nga E. coli O26 dhe dy nga E. coli O103, sipas Santé publique France, agjencia e shëndetit publik të vendit.

Picat Fraîch’Up u tërhoqën në mars dhe prodhimi në fabrikë u pezullua. Një hetim penal për ngjarjen u hap në maj. Njerëzit u sëmurën nga janari deri në prill, kryesisht fëmijë që zhvillonin sindromën hemolitike uremike (HUS), i lidhur me infeksionet E. coli që mund të rezultojë në probleme të rënda shëndetësore dhe vdekje.

E. coli që gjendet në miell

Nestlé tha se çdo rifillim do të kryhet në koordinim me autoritetet dhe mbështetet te personeli i fabrikës dhe kompanitë e specializuara. Prodhimi i picave nga sfera e Fraîch’Up mbetet i pezulluar.

Më shumë se 2000 mostra janë marrë në mjedisin e fabrikës, lëndëve të para, kapanoneve dhe produkteve të gatshme.

Analizat e mostrave të miellit dhe produkteve të caktuara të gatshme zbuluan praninë e E. colit. Testet në të gjitha linjat e prodhimit dhe mjedisit nuk zbuluan patogjenin.

“Në funksion të këtyre rezultateve, hipoteza më e mundshme do të ishte ajo e ndotjes me E.coli në miell, nga korrja e fundit e grurit, të cilën ne nuk e zbuluam. Ne jemi të përkushtuar të marrim masat e nevojshme për të parandaluar që një situatë e tillë të përsëritet”, tha Nestlé. (FoodSafetyNews)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts