Menu

Si t’i largojmë mikroorganizmat nga duart

Shkencëtarët kanë rrëzuar teorinë që pastrimi i duarve me ujë të ngrohët vret më shumë mikrobe sesa kur i pastroni me ujë të ftohët.

Shkencëtarët amerikanë nga Universiteti Rutgers kishin dashur ta kontrollonin saktësinë e këtij sugjerimi të njohur rreth pastrimit të duarve.

Ata iu kishin kërkuar dhjetëra pjesëmarrësve t’i pastrojnë duart me ujë të temperaturave 15 gradë Celsius, 26 gradë Celsius dhe 38 gradë Celsius.

Gjithashtu disa prej tyre i kishin fërkuar me më shumë sapun, e tjerët më pak. Para pastrimit, duart e tyre kishin qenë të mbuluara me mikrobe të padëmshme.

Qendra Alert/Alert.al

 

Related Posts