Menu

Si t’i mbajmë ushqimet e sigurta në shtëpi

Me fillimin e vjeshtës, njerëzit do të mbledhin perimet e kopshteve të tyre për konservim. Sidoqoftë, ruajtja e ushqimit në shtëpi nuk është pa rrezik. Një nga rreziqet më të mëdha të konservimit është botulizmi, një sëmundje potencialisht vdekjeprurëse.

Qendra Kombëtare për Ruajtjen e Ushqimit në Shtëpi është një burim i shkëlqyer për rekomandime të bazuara në kërkime për shumicën e metodave të ruajtjes së ushqimit në shtëpi. Ueb faqja e tyre ofron udhëzime të hollësishme se si të mund të ngrini, të fermentoni turshi etj.

Qendra u krijua me fonde nga shërbimi bashkëpunues i Hulumtimit, Arsimit dhe Departamenti i Bujqësisë i Sh.B.A (CSREES-USDA) për të adresuar shqetësimet e sigurisë ushqimore, për ata që praktikojnë metodat e ruajtjes dhe përpunimit të ushqimit në shtëpi.

Shumë universitete kanë shërbime shtesë që ofrojnë klasa dhe video që ndihmojnë në mësimin e ruajtjes së duhur të ushqimit. Ato universitete përfshijnë bazat e konservimit të ushqimeve të shtëpisë. (FoodSafetyNews)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts