Menu

Aksidentet nga impiantet e gazit, Dr. Drakuli Lumi: Procedura që ndiqet për pajisjen e mjetit, kush janë përgjegjësit?

I ftuar në emisionin “Alert” në News24 nga Granit Sokolaj, Dr. Drakuli Lumi drejtor i Drejtorisë së Kontrollit Teknik në DPSHTRR foli për impiantet e gazit, procedura që ndiqet për pajisjen e mjetit dhe personat përgjegjës në rast të marrjes flakë të automjeteve.

“Impiantet e gazit të lëngshëm në automjete duhet ndjekur procedura standarde bazuar në ligjin shqiptar për Kodin Rrugor: Së pari, poseduesi i mjetit bën një kërkesë për të realizuar një ndryshim konstruktiv, në rastin konkret ndryshimin e motorrit nga benzina, në të përbashkët benzinë dhe gaz të lëngshëm.

Aplikimi nga poseduesi i mjetit bëhet online në DPSHTRR dhe ka komison të veçantë që shqyrton këtë kërkesë dhe po online kthen përgjigjen e miratimit ose jo të kërkesës. Përgjigjia i shkon qytetarit, Drejtorisë Rajone të Shërbimit Rrugor dhe subjektit të licencuar për të miratuar ndryshimet konstruktive. Në rast të një përgjigje pozitive, poseduesi i mjetit i drejtohet një servisi të licencuar për të bërë ndryshimin konstruktiv përkatës. Pasi servisi ka bërë ndryshimin, merr dokumentacionin dhe paraqitet te subjekti i licencuar për të bërë miratimin e ndryshimit konstruktiv. Subjekti i licencuar bën kontrollin e punimeve të kryera dhe gjithashtu testimin e këtij ndryshimi. Më pas ai lëshon dy certifikata, njëra e montimit të rregullt të impiantit të gazit të lëngshëm dhe certifikon me prova këtë testim me një dokument të veçantë. Me këto dy dokumenta poseduesi i mjetit shkon në drejtorinë rajonale përkatëse dhe pasqyron ndryshimet në Lejen e Qarkullimit. Vetëm pastaj ai është në gjendje ta përdorë mjetin në mënyrë të ligjshme. Në rast rrjedhje të gazit dhe marrjes së makinës flakë, përgjegjësia bie mbi atë që e ka montuar impiantin e gazit dhe mbi atë që e ka certifikuar”-deklaroi Dr. Drakuli Lumi.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed