Menu

Alarmi i Komisionit Europian: Kujdes nga produktet jo-ushqimore, pjesë e rrezikut edhe Shqipëria

Siguria e konsumatorit nga produktet jo-ushqimore vijon të jetë e lartë. Produktet e ndryshme si lodra për fëmijë, pajisje shtëpi apo pune, nuk janë aspak të sigurta. Ky shqetësim më tepër vjen për fëmijët. Disa nga produktet janë mjaft të vogla dhe me material të dëmshme. Fëmijët mund t’i gëlltisin dhe kjo do të shkaktonte humbje të frymëmarrjes. Mes shumë shtetetve, raporti javor i Këshillit Europian e liston sërish Shqipërinë si një nga vendet me rrezik të lartë. Përdorimi i produkteve të tilla vijon, përaq kohë sa atom und të gjenden mjaft lehtë në treg.

Afro 80% e lodrave që ndodhen në tregun e Shqipërisë prodhohen nga lëndë të ndaluara kimike. Shumica e tyre që qarkullojnë në vendin tonë si origjinë kanë Kinën e cila njeh sasinë, por jo cilësinë. Vetëm dhjetorin e vitit të kaluar rreth 10 mije lodra fëmijësh u bllokuan nga Inspektoriati Shtetëror i Mbikqyrjes së Tregut, për shkak se kanë rezultuar të dëmshme për femijët dhe me përmbajtje të lartë kimikatesh. Ndaj u këshillohet prindërve të jenë të kujdesshëm ndaj fëmijëve dhe vetes.

Qendra ALERT / Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed