Menu

Kurseni 900 € duke zgjedhur dyqanin e duhur

Si çdo vit, Altroconsumo ka publikuar sondazhin e tij të famshëm mbi supermarketet, me renditjen e dyqaneve më të përshtatshme në Itali, të dominuar këtë vit nga zinxhiri Famila, i ndjekur nga Conad. Sondazhi u krye duke vizituar 1.148 supermarkete dhe dyqane me zbritje në 70 qytete italiane, duke zbuluar 1.6 milion çmime në 125 kategori produktesh, 10 më shumë se  në 2020.

Pas Milanos dhe Romës, le të shohim se si është situata në Torino dhe rrethinat e tij. Renditja dominohet nga Carrefour në corso Montecucco 108, e cila mori një indeks 109: Kjo do të thotë që shpenzimet në këtë dyqan janë 9% më të shtrenjta se ato më të lira në Itali. Në pozicionin e dytë gjejmë një Carrefour tjetër, në Grugliasco, me një indeks prej 110. Kjo pasohet nga dyqani Bennet nëpërmjet Verolengo 17/19, me një indeks prej 111.

Duke parë anën e kundërt të renditjes, gjejmë një grumbullim njerëzish në tre pozicionet e fundit. Në vendin e fundit gjejmë dy dyqane Pam, nëpërmjet San Paolo 36 dhe nëpërmjet Salbetrand 67, me një indeks prej 125, 14 pikë të ndryshme nga supermarketi më i lirë në Torino.

Duke zgjedhur të blini në dyqanin më të lirë në Torino në vend të njërit nga dy më të shtrenjtit, mund të kurseni 923 € në vit. Një kursim i bukur, por më i ulët se sa mund të arrihej në vitin 2020, i barabartë me 1,323 euro: saktësisht 400 euro më shumë. Pozicionimi i supermarketeve të tjerë në qytet mund të konsultohet në faqen e internetit të Altroconsumo. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed