Menu

Mirëqenia e kafshëve, transporti është një fazë shumë delikate

Transporti i kafshëve së bashku me mbarështimin dhe therjen është një nga fazat më kritike për mirëqenien e kafshëve. Studimet shkencore shprehen që speciet e ndryshme ndajnë probleme të përbashkëta të tilla si ndryshimi termik, kushtet e pakëndshme të transportit, përzierja e grupeve dhe mungesa e hapësirës. Për këtë arsye, ligjet që përcaktojnë standardet minimale zbatohen në nivel të BE-së.

Qasja legjislative është që të mbajë pragun e stresit dhe shqetësimit në minimum duke kërkuar një kompromis me qëndrueshmërinë ekonomike të prodhimit. Vetëm kërkimi shkencor, i kombinuar me zhvillimin e teknologjive inovative dhe përdorimin e qasjeve të reja të menaxhimit, do të jetë në gjendje të përmirësojë kushtet e mirëqenies së kafshëve gjatë transportit, si dhe në faza të tjera të mbarështimit. Në këtë video të bërë nga Laboratori i Komunikimit i Institutit Eksperimental Zooprofilaktik të Venezies janë përshkruar çështjet kritike dhe mënyrat për ta bërë këtë fazë më pak traumatike. Një element që nuk duhet anashkaluar është se një mbipopullim i kafazeve veçanërisht kur termometri bie është një faktor kritik. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert.Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed