Menu

Përdorimi i rrjeteve sociale nga të miturit dhe moskontrolli ndaj tyre është në rritje

Mbi 95% e popullsisë në vend janë përdorues të internetit dhe si pasojë e kësaj, keqpërdorimi i të miturve në rrjetet sociale është në rritje. Sipas sociologeve dhe ekspertëve, ky fenomen ka pasoja të rënda për të ardhmen e fëmijëve dhe se familjet e institucionet përgjegjëse duhet të bëjnë me shumë për sa i përket sigurisë së fëmijëve gjatë përdorimit të internetit.

Shqetësuese sipas sociologëve është moskufizimi i qasjes për të miturit në web që konsiderohen ose janë të ndaluara në vendet e tjera. Kriteri tjetër që duhet të ekzistonte është të identifikohen ata të cilët hyjnë në këto faqe, të gjurmohet që të ketë një gjurmë eventualisht për vlerësimin e të dhënave që mbikëqyren. Po ashtu, të miturit që keqpërdoren në rrjetet sociale, në të ardhmen do të bullizohen.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed