Menu

Rihapja e mensave shkollore, prindërit e shohin pozitivisht

Një hulumtim për mensat shkollore u krye nga IPSOS për Observatorin e Qarkut Cirfood “Shërbimi i ushqimit në shkollë, pritjet e familjarëve në post-Covid”. Rezultoi se 3 nga 4 prindër mendojnë se gjatë pandemisë për shkak të mësimit në distancë, ushqyerja e fëmijëve në shtëpi shpesh ka qenë e parregullt, e pabalancuar dhe mungonte në vakte ushqime të rëndësishme si frutat, perimet dhe peshku. Për më tepër, shumë familje konsiderojnë se pothuajse 1 në 3 fëmijë ka shtuar peshë gjatë kësaj periudhe. Mungesa e ushqimit në shkollë kontribuoi në theksimin e vështirësisë ditore të organizimit të drekës. Në shumë raste kjo ka ndikuar në aktivitetin profesional të prindërve, të cilët detyrohen të ndërpresin punën për të përgatitur drekën për fëmijët më të vegjël (40%) dhe duke detyruar shumë fëmijë të hanë drekë (35%).

Analiza tregon se 76% e prindërve e shohin pozitivisht idenë e rihapjes së mensave shkollore. Sipas 90% të të afërmve të intervistuar, koha e kaluar në mensë ka një vlerë të lartë pasi ushqimi shoqërohet me një sërë elementësh pozitivë dhe është një moment i edukimit të ushqyerit.

Hulumtimi u krye për Cirfood Cooperative Italian of Catering përmes 1080 intervistave drejtuar prindërve të fëmijëve midis moshës 6 dhe 10 vjeç (71%) dhe jo-përdoruesve (29%) të shërbimit të mensës shkollore. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed