Menu

Shërbimi Veterinar: Certifikatë shëndetësore për kafshët, për të parandaluar sëmundjet

Asnjë kafshë nuk mund të ndërrojë origjinën pa u kontrolluar më parë nga Shërbimi Veterinar dhe pa u pajisur më një certifikatë lëvizjeje të lëshuar nga AKVMB. Ky shërbim është falas.

Kjo masë parandalon përhapjen e sëmundjeve infektive duke siguruar lëvizjen vetëm të kafshëve të pastra nga sëmundjet, por dhe mundëson garantimin e sistemit të gjurmueshmërisë me anë të të cilit: Mund të kthehemi pas deri në origjinën e saj, për të identifikuar burimin potencial të sëmundjes.

 

Për mirëfunksionimin e këtij sistemi që fillesën e ka me identifikimin (matrikullimin) e kafshës, nevojitet bashkëpunimi i fermerëve me Shërbimin Veterinar.

Zoti Dervish Bajraktari në
fshatin Laknas ka kërkuar sot shërbimin veterinar të DRVMB Tiranë për të pajisur lopën e tij me certifikatë shëndetësore për lëvizje në treg.

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve
[email protected]

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed