Menu

Shumëgjuhësia dhe siguria e ushqimit

EFSA po zgjeron diversitetin e saj gjuhësor duke ofruar komunikimet e saj në internet në 14 gjuhë të tjera evropiane: bullgare, kroate, çeke, daneze, estoneze, finlandeze, hungareze, irlandeze, letoneze, lituanisht, malteze, rumune, sllovake dhe sllovene. Faqja e internetit EFSA tani është e disponueshme në të 24 gjuhët zyrtare të Bashkimit Evropian.

Ky moment i ri shënon kulmin e një projekti ambicioz për të futur gradualisht shumëgjuhësinë e plotë të BE në komunikimet në internet të EFSA-s. Projekti u konceptua fillimisht në përgjigje të prezantimit të Rregullores Evropiane të Transparencës, e cila i bën thirrje EFSA-s të jetë sa më e aksesueshme dhe gjithëpërfshirëse, kur të komunikojë rreziqet ushqimore për qytetarët e BE-së.

Përparimet e rëndësishme në teknologjitë e përdorura për të ofruar shërbime përkthimi si inteligjenca artificiale dhe përkthimi i automatizuar nervor i dhanë EFSA-s mundësinë për të zgjeruar fushën e proceseve të saj të përkthimit. EFSA vendosi të integrojë mjetin e përkthimit makinerik të Komisionit Evropian eTranslation në faqen e saj të internetit për ta bërë përmbajtjen e tij dixhitale të aksesueshme për më shumë qytetarë dhe palë të interesuara evropiane.

Çfarë është eTranslation?

eTranslation është një mjet falas, i automatizuar që përkthen fragmente teksti ose dokumente të plota. Mund të integrohet në sisteme dixhitale për t’i futur ato me aftësi përkthimi.

Si funksionon në praktikë?

Ju mund të përdorni cilindo nga 24 versionet e gjuhëve në faqen e internetit të EFSA. Faqja do të ngarkohet fillimisht në anglisht dhe një përkthim automatik mund të kërkohet me një klikim. Faqja do të ringarkohet brenda pak sekondash me versionin e përkthyer.

Përdoruesit gjithashtu mund të japin reagime të menjëhershme, anonime mbi dobinë e përkthimit përmes një mini anketimi, i cili përfshin hapësirën për komente. Rezultatet mblidhen dhe analizohen. (EFSA)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed