Menu

Spitali në Kosovë mbushet me pacientë, mjekja: njerëzit kanë ngrënë shumë bakllava për Bajram

Spitali i Kosovës është tej mbushur me pacientë pas kanë konsumuar shumë ushqime të ëmbla në ditën e Kurban Bajramit. Qendra Klinike Universitare e Kosovës ka për momentin pacientë që kanë pësuar rritje të diabetit gjatë këtyre ditëve.

“Çdo ditë në qendrën emergjente kemi mjaft raste të atyre post-COVID, e sidomos sot që është festa e Kurban Bajramit kur njerëzit hanë ushqime me më shumë kalori, sidomos me bakllava dhe pacientët të cilët kanë diabet duhet të jenë shumë të kujdesshëm. Sot kemi pasë shumë raste që është dashur t’i trajtojmë për shkak të hiperglikemisë dhe hipertensionit, si raste emergjente”,- ka deklaruar njëra prej mjekeve.

 

alert.al/

Related Posts