Menu

Tërhiqen nga tregu akullore Nutella, këmbë bretkose dhe karkaleca të paketuar me vaj. Ja shkaqet

Tashmë ka nisur tërheqja e parë për akulloren Nutella, e cila sapo ka mbërritur në supermarketet italiane. Ministria e Shëndetësisë ka lëshuar gjithashtu urdhër për tërheqjen nga tregu të këmbëve të bretkosës nga Vietnami dhe karkalecave të paketuar pikante. Në të gjitha rastet, arsyeja e treguar është një gabim në etiketim që ka rezultuar në mungesën e disa indikacioneve të detyrueshme.

Akullorja Nutella

Ministria e Shëndetësisë dhe supermarketet ‘Deco’ kanë raportuar tërheqjen nga prodhuesi të një serie të Akullores Nutella të markës Ferrero. Arsyeja e treguar në njoftimin për tërheqje është mungesa e listës së përbërësve në italisht. Produkti i prekur shitet në kavanoza 230 gram me numër loti L074E32B00 dhe datë skadence 05/09/2025. Ferrero raporton se loti në fjalë është shitur kryesisht në Campania.

Kompania Ice Cream Factory Comaker e grupit Ferrero prodhoi akulloren Nutella. Fabrika e prodhimit ndodhet në Calle de la antigua Avidesa 1, në Alzira, Valencia, Spanjë. Lista e përbërësve mund të gjendet në italisht në faqen e Ferrero-s ose duke kontaktuar në numrin pa pagesë 800 909690.

Thirrja e këmbëve të bretkosës

Ministria e Shëndetësisë, megjithatë, publikoi tërheqjen nga prodhuesi i një serie me këmbë bretkosash të markës Epic ‘Style Yoga’ 13-15. Arsyeja e treguar është mungesa e shënimit të alergjenëve në etiketë në italisht, e cila është e pranishme në gjuhë të tjera. Produkti i përfshirë shitet në paketime prej 800 gramësh, me numër serie VN/364/IV/028 21/03/2023 (grizë komerciale: 347962) me datë skadence 31/12/2025.

Kompania belge Hottler Frozen Food importoi këmbët e bretkosave të tërhequra. Fabrika e prodhimit ndodhet në Vietnam (shenja e identifikimit të Vietnamit DL 364). Distributori italian është kompania Ma.Re. Ltd. Si masë paraprake, kompania rekomandon personat alergjikë ndaj peshkut dhe butakëve që të mos konsumojnë këmbët e bretkosës me datën e skadencës dhe numrin e serisë të treguar më sipër dhe t’i kthejnë ato në pikën e blerjes. Konsumatorët që nuk janë alergjikë ndaj peshkut dhe butakëve mund t’a hanë produktin pa rrezik.

Karkalecat pikant në vaj

Më në fund, Ministria raportoi tërheqjen e një sasie karkalecash rozë të Adriatikut, xhenxhefil dhe spec djegës nën markën Le Ricette di Monia e Lorena. Arsyeja edhe në këtë rast është prania e alergjenëve të padeklaruar në etiketë. Produkti në fjalë shitet në vaska 90 gram, me numër serie L148NV dhe datë skadence 26.07.2024.

Kompania Blueshark Srl prodhoi karkalecat e tërhequra në vaj. Fabrika e prodhimit ndodhet në via Valle Piana 80/72, në San Benedetto del Tronto, në provincën e Ascoli Piceno (shenja e identifikimit IT N333C).

Si masë paraprake, personat alergjikë ndaj peshkut këshillohen të mos konsumojnë karkaleca me datën e skadencës dhe numrin e grupit të treguar më sipër. Konsumatorët që nuk janë alergjikë ndaj peshkut mund ta hanë produktin.

Burimi: www.ilfattoalimentare.it

Related Posts