Menu

U ngritën gjatë marsit për vaksinimin masiv, hiqen çadrat tek sheshi “Skëndërbej”

Shkon në mbi 1.5 milion numri i vaksinimeve të kryera në vend kundër COVID-19. Vaksinimi masiv i popullatës nisi në muajin mars të këtij viti, ku fillimisht u ngritën çadra në sheshin Skënderbej. Apeli i vazhdueshëm për qytetarët nga mjekët, ekspertët e shëndetësisë ka qenë për t’u vaksinuar në mënyrë që të shpëtojnë jetën e tyre dhe të familjarëve. Prania që prej muajit gusht të variantit Delta në Shqipëri bëri që shifrat e të infektuarve në vend të rritet, për pasojë edhe të shtrimeve në spitalet covid. Pas gushtit, edhe muaji shtatori u bë i hapur vaksinimi +18 vjeç, i cili mund të kryhet në Qendra Shëndetësore, në pikat e vaksinimit të përqëndruara, në stadiumin Air Albania apo në çadrat e ngritura në shëshin “Skëndërbej”. Mbrëmjen e së martes, një pjesë e çadrave u hoqën nga ky shesh, pasi u pa e arsyeshme që pjesa e mbetur mund ta përballonte fluksin e qytetarëve që paraqiteshin për të kryer dozat e vaksinimit.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts