Menu

Uji, shteti që është kampion në Evropë për konsum

Me mbi 9 miliardë metra kub të përdorur çdo vit, Italia është vendi i parë në Evropë për konsum të ujit të pijshëm. Ky është rekordi që doli me rastin e edicionit të tretë të Forumit Kombëtar të Ujit, i cili u mbajt në Romë më 5 tetor të vitit të kaluar. Shoqata mjedisore thekson gjithashtu se ne kemi tejkaluar në masë të madhe pragun për përdorimin e burimeve të ujit të rinovueshëm, duke konsumuar mesatarisht 30-35%, shumë përtej objektivit evropian të efikasitetit, i cili parashikon të mos përdorë më shumë se 20%.

Për mbeturinat e përditshme të shkaktuara nga menaxhimi i keq nga ana e individëve dhe bizneseve, ekziston një pjesë e konsiderueshme e parazgjedhjeve në frontin e menaxhimit publik. Rrjeti ynë i shpërndarjes është në fakt i vjetëruar, prodhon humbje të mëdha dhe ripërdorimi i ujërave të zeza të pastruara ende nuk është zbatuar. Në të vërtetë, deri më sot janë katër procedura shkeljeje të hapura nga BE kundër Italisë për mangësitë në sistemet e pastrimit dhe që nga viti 2018 i kanë kushtuar vendit 60 milionë euro në vit. Nga ana tjetër, lajmi për një dënim tjetër nga gjykata e BE-së për shkeljen e rregullave për grumbullimin, trajtimin dhe shkarkimin e ujërave të zeza urbane të qindra zonave të ndjeshme nga pikëpamja mjedisore është shumë i fundit (6 tetor), e cila për momentin nuk parashikon as gjoba dhe as sanksione të mëtejshme. (IlFattoAlimentare)

 

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed