Menu

Guvernatori Sejko prezanton në Kuvend raportin e Bankës së Shqipërisë për 2020: Masat tona gjatë pandemisë patën sukses, ekonomia i gëzon premisat për rimëkëmbje të fortë

Guvernatori Gent Sejko ka prezantuar në Kuvend raportin e Bankës së Shqipërisë për vitin 2020 ku vendi u përfshi nga kriza e pandemisë.

Sejko thotë se masat e Bankës rezultuan të suksesshme dhe se objektivi ishte lehtësimi i impaktit të krizës në ekonomi, evitimi i pasojave negative dhe ruajtja e stabilitetit monetar. Ai thotë se ekonomia shqiptare i gëzon premisat për një rimëkëmbje të fortë në të ardhmen dhe se 2021 ka për të qenë një kthesë në këtë drejtim. Gjithsesi ai paralajmëron se nuk duhet neglizhuar probabiliteti që në të ardhmen të ketë goditje të tjera.

‘’Pandemia COVID-19 e vuri Bankën e Shqipëisë si gjithë ekonominë e shoqërinë para sfidave të paparashikuara. E ndërgjegjshme për madhësinë e komplekstietin, Banka ndërhyri në ënyrë të shpejtë e të plotë në disa aspekte.

Objektivi ynë ishte lehtësimi i mpaktit të krizës në ekonomi. Evitimi i pasojave negative. Ruajtja e stabiliteti monetar e financiar. Masat tona rezultuan të suksesshme. Ndikimi i krizës reuzltoi më i vogël se pritjet tona. Ndikimi pozitiv të përgjigjes së politikave publike. Me gjithë problemet e natyrshme, kemi shmangur falimentin në masë të bizneseve dhe rritjen e fortë të papunësisë. Në gjykimin tonë ekonomia shqiptare i gëzon premisat për një rimëkëmbje të fortë në të ardhmen.

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed