Menu

Rihapja e shkollave shkakton krizë për qumësht në SHBA

Shkollat amerikane, të cilat do të rihapen në fillim të shtatorit, ​​po blejnë aq shumë qumësht në përgatitjet e tyre për fillimin e mësimit, saqë furnizimet në treg po shterojnë dhe nuk ka aq sa është aktualisht kërkesa, sipas mediave kryesore amerikane.

Tregtuesit më të mëdhenj të qumështit deklarojnë që kërkesat dhe porositë janë të njëjta me  nivelet para fillimit të pandemisë dhe disa prodhues të nënprodukteve të qumështit po detyrohen të kalojnë në varietete të qumështit pluhur sepse nuk janë në gjendje të blejnë mjaftueshëm qumësht të prodhuar nga lopët, sipas një raporti të Departamentit të Bujqësisë Amerikane.

Çmimet për qumështin në tregjet vendore janë më afër çmimeve të vitit 2019 sesa kur shkollat ​​u mbyllën vitin e kaluar, tha agjencia.

Në SHBA, vecanërisht shkollat ​​janë burimi kryesor i kërkesave për qumësht, me anë të të cilit ata sigurojnë kalciumin për drekat e fëmijëve. Shumë qytetarë shprehen entuziastë për rihapjen e shkollave, të cilat disa kanë qëndruar të mbyllura që nga fillimi i vitit 2020.

Burimi: Bloomberg

alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed