Menu

KE bashkëfinancon dërgimin e më shumë se 25 ton pajisjeve mbrojtëse personale në Kinë, pas aktivizimit të Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të BE-së

Janez Lenarčič, Komisioneri për Menaxhimin e Krizave, tha: “Ne duhet të punojmë në të gjitha frontet njëkohësisht për të trajtuar shpërthimin. Rastet e fundit në Evropë tregojnë se, bashkëpunimi ndërkombëtar është thelbësor në ndalimin e përhapjes së virusit dhe mbrojtjen e qytetarëve evropianë. BE dhe Kina po punojnë ngushtë së bashku. Dua të falënderoj Austrinë, Çekinë, Hungarinë dhe Slloveninë për mobilizimin për këto pajisje”.

Stella Kyriakides, Komisioneri për Shëndetin dhe Sigurinë e Ushqimit, tha: “Komisioni dhe Shtetet Anëtare do të vazhdojnë të mbështesin dhe plotësojnë përpjekjet globale për të luftuar përhapjen e COVID-19. Viruset nuk njohin rajone, vende, as kontinent. Ndërsa vazhdojmë të sigurojmë një nivel të lartë të gatishmërisë në BE dhe mbështesim Shtetet Anëtare, mbrojtja e shëndetit për të gjithë do të mbetet gjithmonë një përparësi kryesore dhe ne do të vazhdojmë të qëndrojmë në solidaritet me Kinën”.

Një avion austriak u nis herët në mëngjes nga Vjena me pajisjet mbrojtëse që përfshin maska, doreza, veshje mbrojtëse dhe dezinfektues. Kjo vjen përveç mbi 30 ton pajisjeve mbrojtëse të mobilizuara nga Shtetet Anëtare të BE-së dhe të dorëzuara tashmë në Kinë, në fillim të këtij muaji përmes Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të BE.

Komisioni Evropian është në kontakt të rregullt me ​​Shtetet Anëtare, Qendrën Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve dhe Organizatën Botërore të Shëndetit për të gjitha aspektet e shpërthimit të COVID-19.

Mekanizmi i Mbrojtjes Civile të BE-së forcon bashkëpunimin midis Shteteve Anëtare / Shteteve pjesëmarrëse në fushën e mbrojtjes civile, me qëllim të përmirësimit të parandalimit, gatishmërisë dhe reagimit ndaj katastrofave.

Përmes mekanizmit, Komisioni Evropian luan një rol kryesor në koordinimin e reagimit ndaj katastrofave në Evropë dhe më gjerë. Kur shkalla e urgjencës mposht aftësitë e reagimit të një vendi, ajo mund të kërkojë ndihmë përmes Mekanizmit. Pasi të aktivizohet, Mekanizmi koordinon ndihmën e dhënë në dispozicion nga Shtetet Anëtare / Shtetet pjesëmarrëse përmes ofertave spontane.

Marrë nga Efsa.eu

Qendra ALERT / Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed