Menu

Bruksel, fermerët marshojnë në rrugë me traktorë: Pa një buxhet të fortë, bujqësia është në kërcënim

Lierët evropianë janë mblodhur në Këshill për të diskutuar buxhetin e ardhshëm të Unionit për periudhën 2021-2027, fermerët marshuan në kryeqytetin Evropian për të protestuar mbi perspektivat e shkurtimeve në Politikën e Përbashkët Bujqësore .

Mbi njëqind traktorë bllokuan rrugët pranë qytetit evropian në një proteste të organizuar nga shoqatat e fermerëve të rinj të Wallonia dhe Flanders të cilave u janë bashkuar edhe shumë shoqata te tjera simotra evropiane, përfshirë italianët e CIA-s dhe Këshillin Evropian të Fermerëve të Ri ( Ceja). “Nuk është e mundur të arrihen qëllimet ambicioze për qëndrueshmërinë, klimën, zhvillimin dhe punësimin pa mbajtur të paktën nivelin e tanishëm të shpenzimeve bujqësore në buxhetin e ardhshëm të BE”, tha konfederata duke nënvizuar se sipas propozimit të fundit të Presidentit të Këshillit Evropian, Charles Michel , do të ketë një ulje prej më shumë se 14% të ndarjeve për bujqësi në krahasim me buxhetin 2014-2020, i cili është vetëm rasti për Italinë do të nënkuptojë një ulje prej rreth 2.7 miliardë euro. “Këta njerëz që dolën në rrugë sot kërkojnë shpresë për të ardhmen, ata na kërkojnë të jemi më të qëndrueshëm dhe ne duam të jemi të qëndrueshëm, por na duhen burime të përshtatshme për ta bërë atë”, tha sekretari i përgjithshëm i Copa dhe Cogeca P ekka Pesonen. “Pa një buxhet të fortë për CAP, rinovimi gjenerues në bujqësi është nën kërcënim. Dhe pa një rinovim gjenerativvetë bujqësia është në rrezik”, paralajmëroi Pierre André, presidenti i Federatës Valone të Fermerëve të Ri, sipas të cilit” bujqësia evropiane garanton ushqim të cilësisë dhe është gjithashtu një aleat thelbësor në luftën kundër ngrohjes globale “, duke e mbështetur atë shërben për të” garantuar një ekonomi të prosperuar dhe një shoqëri të qëndrueshme “.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed