Menu

Disa momente që nuk duhet të pini ujë

Pirja e ujit nuk është gjë e keqe sepse është shumë i rëndësishëm për trupin, pasi të gjitha funksionet e trupit (si tretja) kanë nevojë për lagështi të mjaftueshme për të ecur pa probleme.

Por në këto raste të jashtëzakonshme është më mirë ta lini gotën me ujë.

  1. Nëse tashmë keni pirë shumë

Po, në fakt mund të pini shumë ujë. Nëse merrni shumë lëng të pastër, ekuilibri i kripës natyrale të trupit mund të prishet, gjë që nga ana tjetër mund të çojë në një mungesë natriumi me dhimbje koke të mëvonshme, të përziera dhe madje edhe kriza epileptike.

  1. Kur urina juaj është e pastër

Pra, si e dini nëse keni ujë të mjaftueshëm? Duke shkuar në tualet. Ngjyra e urinës suaj është një udhëzues i shkëlqyer për të pirë pak ose shumë ujë. A ka urina një ngjyrë të lehtë, të verdhë? Pastaj keni pirë një sasi optimale; rri me aq! Nga ana tjetër, nëse urina juaj është e verdhë e errët, ju duhet të pini një gotë (ose dy) ujë. A është urina juaj e pastër? Atëherë duhet të ndaloni së piri.

  1. Kur sapo keni ngrënë shumë

Ke ngrënë shumë? Atëherë duhet të hiqni dorë nga uji i pijshëm për një kohë. Uji e mbush stomakun, gjë që ju bën të ndiheni të fryrë nëse pini shumë menjëherë pas ngrënies. Është më mirë të prisni derisa ta keni tretur një pjesë të vaktit përpara se ta pini një gotë ujë.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts