Menu

Lothar Heinz Wieler, mjeku veteriner që menaxhon pandeminë “Covid-19” në Gjermani

Në situatën e pandemisë globale COVID-19 që preku dhe Shqipërinë, një nga të dëmtuarit veçanërisht në javët e para ishin mjekët veteriner. Fashat e orareve të reduktuara bënë që shumë prej tyre të mos ushtronin dot aktivitetin e tyre, i cili është mjaft i rëndësishëm në të gjithë zinxhirin e sigurisë ushqimore, shëndetit të kafshave e si rrjedhojë, edhe të njeriut. Ndërsa, përsa i takon epidemisë, shoqatat e mjekëve veteriner, apo ekspertëve të ndryshëm të kësaj fushe, nuk iu ofrua asnjë mundësi të japin kontributin e tyrë në luftimin e Coronavirus e mbrojtjen e popullatës. Madje, as në ndonjë studim të mundshëm për të ndjekur vektorët e mundshëm të transmetimit… Por ndryshe nga Shqipëria, shteti që udhëheq Evropën, Gjermania, në krye të Institutit që menaxhon pandeminë, është një mjek veteriner. Është pikërisht Prof.Dr. Lothar H. Wieler, njeriu që drejton Institutin Robert Koch në Berlin, Gjermani. Ai është i diplomuar dhe specializuar e me grada shkencore në Mjekësinë Veterinare, me një CV të pasur dhe sot është njeriu që menaxhon drejton institutin që mbulon situatën e COVID-19 në Gjermani. Eshtë për të ardhur keq, se si në Shqipëri, mjekët veteriner, profesorët e mjekësisë veterinare lihen në harresë, ose titullarëve të shtetit u është krijuar ideja se, ata duhet të rrinë larg, në ndonjë stallë, apo duke matrikuluar ndonjë viç, nëse edhe kjo ndodh.

Më poshtë mund të gjeni CV e Lothar Wieler, e mund ta krahasoni me të drejtuesve të institucioneve tona shtetërore, që merren sot me bujqësinë, veterinarinë, ushqimin, institutet apo të tjera dikastere.

Curriculum.Vitae

Qendra ALERT / Alert.al

Related Posts